Sonja Karadzic Jovicevic (48 ani), fiica liderului politic al sârbilor bosniaci din timpul războiului din Bosnia (1992-1995), care este judecat în prezent pentru crime de război, de justiția internațională, a fost aleasă vicepreședinta Parlamentului din Republika Srpska (RS).

Radovan-Karadzic
sursă foto wwwsense agencycom

Totul s-a produs după remanierea președinției parlamentului entităţii sârbe din Bosnia, relatează AFP.

După război, Bosnia este divizată în Republika Srpska și Federația croato-musulmană, entităţi autonome, cu parlamente proprii.

Sonja Karadzic Jovicevic a fost aleasă deputată în alegerile legislative din octombrie 2014 pe lista Partidul democrat sârb (SDS, naționalist), înființat de tatăl său înainte de războiul intercomunitar din Bosnia.

Mai mult, în timpul conflictului soldat cu aproape 100.000 de morți, ea a fost șefa de cabinet a ministrului Informației din guvernul sârbilor din Bosnia și se ocupa în special de propagandă.

După război, Sonja Karadzic Jovicevic, de profesie medic, și-a deschis un cabinet medical.

Radovan Karadzic (70 de ani), arestat în anul 2008 după 13 ani de căutări, este judecat de Tribunalul penal internațional pentru fosta Iugoslavie (TPIY), sub 11 capete de acuzare de genocid, crime împotriva umanității și crime de război.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version