Celebrul scut antirachetă de la baza de la Deveselu continuă să nască polemici între SUA şi Rusia.

Rusii se simt amenintati de scutul de la Deveselu

Doi dintre liderii armatei ruse, generalii Viktor Poznihir şi Valeri Gherasimov, trag un semnal de alarmă în legătură cu posibilitatea ca armata SUA să atace Federaţie Rusă cu rachete lansate din bazele ridicate în România şi Polonia.

Ba chiar cei doi generali ruşi susţin că Moscova se simte încercuită şi că există posibilitatea ca americanii să lanseze, de la baza de la Deveselu, rachete Tomahawk împotriva Rusiei, precum au acţionat în Siria.

“Structura acestui sistem include complexul antirachetă terestru Aegis Ashore (AAMDS) din România şi se fac eforturi intense pentru desfăşurarea unor instalaţii antirachetă în 2018 în Polonia. La baza din România au fost instalate rampe universale din care pot fi efectuate nu numai interceptări antirachetă, ci şi lansări de rachete de croazieră de tipul Tomahawk. Acelaşi tip de elemente ar urma să fie instalate şi în Polonia. Astfel, Rusia ajunge să se simtă încercuită pentru că toate obiectivele strategice situate în partea europeană a Rusiei se vor afla în raza de acţiune a rachetelor de croazieră”, a fost mesajul transmis de partea rusă.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version