Franţa se opune repartizării refugiaţilor pe teritoriile statelor UE în baza unor cote obligatorii pe care îl propune cancelarul german Angela Merkel, a anunţat, sâmbătă, premierul francez Manuel Valls, la Conferinţa pentru Securitate de la Munchen, potrivit publicaţiei Le Figaro.

Aproximativ 991.000 de refugiați și migranți au intrat pe teritoriul Europei

După ce a invitat public migranţii în septembrie 2015 – “Germania poate primi între 800.000 şi 1 milion” -, Angela Merkel a anunţat vineri că anumite state UE ar putea fi nevoite să accepte mai mulţi refugiaţi decât cei repartizaţi iniţial.

Premierul francez a declarat însă că “nu suntem de acord cu un mecanism permanent de relocare (a refugiaţilor). În momentul de faţă, trebuie să punem în aplicare ce discutăm: crearea centrelor de înregistrare a imigranţilor care sosesc în Europa, intensificarea controalelor la frontierele exterioare ale UE etc”.

“Franţa s-a angajat să primească 30.000 de refugiaţi (din cei 160.000 de la nivel european). Suntem pregătiţi să-i primim pe aceştia. Dar nu mai mulţi”, a adăugat el.

Uniunea Europeană trebuie să transmită clar mesajul că “noi nu mai primi refugiaţi”, a insistat Manuel Valls, care a ţinut să-şi exprime dezacordul faţă de sistemul aprobat în septembrie anului trecut de UE privind repartizarea a 160.000 de imigranţi din Europa în statele UE în baza unor cote obligatorii.

Anul trecut au intrat însă în Europa peste 1 milion de migranţi.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version