Germania și Turcia se află de mai mult timp într-un scandal diplomatic, după ce autoritățile de la Ankara au respins solicitarea parlamentarilor germani de a vizita trupele germane masate la Incirlik.

Partea turcă a anunțat că nemții își pot vizita doar trupele de la Konya, nu și pe cele de la Incirlik, astfel că parlamentarii germani au decis să-și joace cărțile de pe poziții de forță.

Pentru că vorbim despre 260 de soldați nemți prezenți în zonă cu echipamente militare și avioane tip Tornado. Militarii au ca obiectiv securizarea graniței cu Siria și îndepărtarea oricărui pericol produs de Stat Islamic.

Nemții susțin că “forțele militare sunt controlate de Parlament, deci parlamentarii ar trebui să-și poată vedea trupele masate în străinătate”, însă turcii consideră că “baza aeriană de la Incirlik aparține Turciei, deci noi ar trebui să fim singurii în măsură să luăm decizii în legătură cu acest obiectiv militar”.

Soldații nemți ar urma să fie mutați într-o bază din Iordania, la capătul unei operațiuni care va dura aproximativ două luni, însă Germania trebuie să-și definitiveze poziția în cadrul coaliției conduse de SUA împotriva Stat Islamic.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version