Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului, participă în aceste zile la o întâlnire a Preşedinţilor de Parlamente din Europa Centrală şi de Est.

Evenimentul este organizat la iniţiativa Parlamentului polonez, iar la el participă reprezentanţi ai Parlamentelor din Austria, Albania, Azerbaidjan, Bulgaria, Bosnia şi Herţegovina, Croaţia, Georgia, Grecia, Letonia, Lituania, Republica Moldova, Muntenegru, Polonia, România, Serbia, Slovacia, Turcia, Ucraina şi Ungaria.

În alocuţiunea avută, Tăriceanu s-a apucat să dea lecţii de politică externă declarând că “avem nevoie de mai multă responsabilitate şi solidaritate. Reafirmarea acestor valori printr-o voce comună la nivel european, în contextul riscurilor şi ameninţărilor fără precedent la adresa securităţii şi stabilităţii în Europa, conferă coerenţă şi unitate Europei”.

Tăriceanu i-a urecheat pe ceilalţi lideri ai parlamentelor europene că s-a pierdut din prim plan noţiunea de căutare a identităţii, “o raţiune importantă pentru care statele din Europa Centrală şi de Est s-au angajat în procesul de integrare europeană”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version