UPDATE: „Statul nu lasă niciun român în urmă”, a declarat premierul Marcel Ciolacu,miercuri seara, la revenirea din Egipt cu avionul care a adus ăîn țară o parte dintre palestinieri care au și cetățenie română și au părăsit Fâșia Gaza.

Încă 51 de palestinieri care au și cetățenie română au și au primit permisiunea de a părăsi Fâşia Gaza, după un prim grup de 93 evacuat marţi prin punctul de trecere Rafah (Republica Arabă Egipt) și adus în România, miercuri, cu două avioane speciale Tarom .

Echipele consulare mobile ale Ministerului român de Externe (MAE) i-au preluat pe cei 93 de români evacuați, le-a perfectat documentele necesare călătoriei și i-a transportat la Cairo, de unde au fost transportați în România la bordul a două curse Tarom speciale.

Ministrul de Externe, Luminița Odobescu, a anunțat că MAE a primit „un număr important de alte solicitări de evacuare, în plus față de cele 260 existente, toate aceste solicitări aflându-se în proces de verificare de către autoritățile române prin oficiul nostru de reprezentare de la Rafah”.

 

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version