Turcia a fost lovită, luni, de un nou atac terorist produs în Dyarbakir, cel mai mare oraş din sud-estul Turciei.

atentat, explozie-turcia

Atacul, produs cu o maşină-capcană, a fost pus la cale de rebelii kurzi şi îndreptat, ca de obicei, împotriva forţelor de ordine. De această dată, maşina-capcană a explodat în apropierea unui post de control al poliţiei amplasat la intrarea pe autostrada care face legătura între Dyarbakir şi Batman.

Din păcate, cel puţin trei persoane şi-au pierdut viaţa, respectiv doi poliţişti şi un copil. Alte cel puţin 25 de persoane, dintre care cinci poliţişti, au fost grav rănite.

Atacul vine la mai puţin de o săptămână de un alt atentat produs în sud-estul Turciei, atribuit rebelilor din PKK, Partidul Muncitoresc din Kurdistan, şi care s-a soldat cu cel puţin opt morţi.

Deja autorităţile de la Ankara au pierdut numărul atentatelor puse la cale de rebelii kurzi după ce anul trecut a încetat acordul de pace între statul turc şi liderii PKK.

Statisticile arată că peste 40.000 de persoane şi-au pierdut viaţa în atacuri produse începând cu 1984, anul din care rebelii kurzi au început să lupte pentru independenţă.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version