Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ACTUALITATE: Din 15 mai se elimină mască în exterior și carantina de noaptea / Agenţii comerciali revin la programul liber /   

Breaking News:

Iohannis şi Cioloş cer clemenţă pentru românul condamnat la moarte în Malaysia

Preşedintel Klaus Iohannis şi a premierul Dacian Cioloş au transmis scrisori oficiale în care fac apel la clemenţă în cazul românului condamnat la moarte  în Malaysia, Ionuț Gologan, pentru trafic de droguri.

ionut_alexandru_gologan_44430700
sursă foto: romaniatv.net

Ministerul român al Afacerilor Externe (MAE) informează că Dan Stoenescu, ministrul delegat pentru relaţiile cu românii de pretutindeni,  s-a întâlnit sâmbătă, la Kuala Lumpur, cu ministrul de externe al Malaysiei, Dato’ Sri Anifah Aman, şi Hajah Nancy Binti Haji Shukri, ministru la cabinetul prim-ministrului responsabil pentru justiţie.

”Demnitarul român efectuează o vizită de lucru în statul asiatic pentru a discuta cu autorităţile din Malaysia rezolvarea cazurilor celor patru cetăţeni români arestaţi pentru trafic de droguri. Ministrul delegat a transmis scrisorile oficiale din partea celor doi înalţi demnitari români, în care se face apel la clemenţă din partea autorităţilor malaysiene în cazul pedepsei cetăţeanului român Ionuţ Gologan, pentru a-i putea salva viaţa”, precizează MAE, într-un comunicat de presă.

În cadrul întrevederii, ministrul delegat şi-a exprimat, de asemenea, speranţa că deciziile justiţiei în cazurile celorlalţi trei cetăţeni români vor evita pedeapsa capitală şi a subliniat importanţa încheierii unor acorduri de colaborare în domeniul justiţiei între România şi Malaysia.

Totodată, în cadrul deplasării în Malaysia, oficialul român a vizitat, vineri, închisoarea Sungai Buloh, unde a discutat cu unul dintre cetăţenii români deţinuţi despre condiţiile de detenţie şi despre modul în care avansează cazul său.

La începutul lunii martie, Guvernul a aprobat 3 memorandumuri privind negocierea tratatelor dintre România şi Malaysia pentru transferarea persoanelor condamnate, extrădarea şi asistenţa judiciară în materie penală.

Gologan are toate șansele să scape de moarte: în ianuarie, MAE anunța că legislaţia malaysiană privind pedeapsa capitală pentru traficul de droguri este în curs de revizuire.

Autorităţile malaysiene au informat oficial că au blocat administrativ execuţiile în cazul persoanelor condamnate la moarte pentru trafic de droguri, în vederea revizuirii legii.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv