Istoricul Radu Ioanid va fi ambasadorul României în Israel, a anunțat marți, la Palatul Cotroceni, președintele Klaus Iohannis.

România nu are de cinci ani ambasador în Israel, dar Iohannis susâine că în mandatul său (tot de 5 ani) a avut în atenție o numire.

Șeful statului a precizat că numirea lui Radu Ioanid „va intra în procedurile diplomatice poate chiar în această săptămână”.

Radu Ioanid, în vârstă de 66 de ani, istoric și filozof de origine evreiască, este originar din România şi a emigrat din România în martie 1987 și s-a stabilit în Statele Unite ale Americii. A obținut titlul de Doctor în Istorie (1995), acordat de École des Hautes Études en Sciences Sociales din Paris.

Din decembrie 1990 până în septembrie 2000 a deținut diverse funcții manageriale și de cercetare la Muzeului Memorial al Holocaustului din Washington DC. De asemenea, a fost vicepreședinte al Comisiei Internaționale pentru Studiul Holocaustului în România, prezidată de Elie Wiesel, în perioada octombrie 2003-noiembrie 2004. Din septembrie 2000 este director al „International Archival Programs Division” din cadrul Muzeului Holocaustului din Washington DC.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version