Ministerul român al Afacerilor Externe (MAE) informează, vineri seară, că încă doi români au fost găsiți morți în urma cutremurului de miercuri din Italia, astfel că numărul conaționalilor noștri care și-au pierdut viața a ajuns la 8.

cutremur 3

Totodată, 19 români sunt daţi dispăruţi. Demersurile pentru identificarea acestora sunt în derulare, verificările efectuându-se în permanentă coordonare cu autorităţile italiene competente.

De asemenea, reprezentanţii Ambasadei României la Roma sunt în permanentă legătură cu unităţile medicale în care sunt internaţi cei 5 cetăţeni români răniţi în urma producerii seismului.

“Având în vedere complexitatea acţiunilor necesare pentru gestionarea situaţiei, din dispoziţia ministrului afacerilor externe, o echipă consulară mobilă din cadrul Unităţii de Reacţie Rapidă a MAE, pregătită să intervină încă de la debutul calamităţii, se va deplasa, în regim de urgenţă, la Roma, în cursul dimineţii de sâmbătă, pentru a sprijini demersurile echipelor mobile ale Ambasadei României la Roma şi Consulatului General al României la Bologna, aflate deja la faţa locului”, informează MAE.

Autoritățile italiene au descoperit 250 de morţi şi 365 de răniţi și au reușit să salveze 215 persoane

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version