Attila Biro, unul dintre jurnaliștii Rise Project, a fost reținut joi seara de polițiștii din Bulgaria.

Incidentul s-a petrecut la Pernik, oraș situat la circa 25 de kilometri de Sofia. Biro și un coleg bulgar au fost ridicați de forțele de ordine după ce au surprins subiecții unei investigații în timp ce încercau să dea foc la mai multe documente ce relevau o fraudă uriașă cu fonduri europene.

Culmea, în loc să-i ridice pe suspecți, polițiștii bulgari i-au ridicat pe cei doi jurnaliști români. Din fericire, Attila Biro a petrecut doar câteva ore după gratii și în cele din urmă a fost eliberat grație intervenției lui Florian Daniel Mazilu, unul dintre diplomații români din Bulgaria.

Întreaga poveste i-a făcut pe specialiștii români să ia în râs atitudinea autorităților de la Sofia, mai ales în condițiile în care Bulgaria tocmai găzduiește o conferință despre statul mafiot și fraudele cu fonduri europene.

Sorin Ioniță, de la Expert Forum, susține că ‘mai dobitoci decât șefii jandarmeriei române nu puteau fi decât polițiștii bulgari. Un asemenea autogol spectaculos nu putea să-și dea nici măcar Carmen Dan’.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version