Câteva mii de persoane au participat duminică, la Veneția, la o amplă acțiune de protest împotriva turismului.

Localnicii se plâng că ideea de turism a luat-o razna în celebrul oraș italian și că numărul mare de străini le distruge localnicilor modul de viață și afectează mediul înconjurător.

Profesorul Carlo Beltrame, organizatorul acțiunii de protest, a precizat că, anual, cel puțin 2.000 de localnici decid să părăsească orașul din cauza invaziei de turiști străini.

Mai mult, populația Veneției a scăzut de la 175.000 de locuitori, cifră înregistrată după Al Doilea Război Mondial, la doar 55.000 de locuitori. 

“În acest ritm, Veneția o să ajungă să fie populată doar de turiști străini. Ar fi un dezastru social, istoric și antropologic”, este mesajul transmis de profesorul Carlo Beltrame.

Localnicii sunt nemulțumiți de zgomotul roților făcute de bagajele turiștilor, de miile de selfie-stick-uri prezente în centrul orașului, în fiecare zi, dar și de mizeria rămasă de pe urma gustărilor luate de turiști pe podurile din oraș.

Totuși, sunt și venețieni care recunosc că orașul nu poate rezista fără turism în condițiile în care această industrie aduce miliarde de euro și produce mii sau chiar zeci de mii de locuri de muncă.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version