Igor Dodon, noul preşedinte al Republicii Moldova, a anunţat că una dintre primele sale măsuri oficiale va fi să retragă cetăţenia moldovenească soţilor Maria şi Traian Băsescu.

basescu vorbeste 4

Evident că Dodon este nemulţumit de faptul că Traian Băsescu a susţinut-o pe Maia Sandu în campania electorală din Republica Moldova, dar şi de acţiunile repetate a fostului preşedinte al României de a apropia cele două ţări.

Oficial, însă, Dodon susţine că a decis să ia o asemenea măsură pentru că s-ar fi acordat cetăţenia cu încălcarea procedurii. Totuşi, preşedintele Republicii Moldova spune că soţii Băsescu ar putea reprimi cetăţenia la o dată ulterioară, iar pentru asta ei nu trebuie decât să trimită o nouă solicitare care va fi examinată.

Soţii Băsescu au devenit cetăţeni ai Republicii Moldova pe 3 noiembrie şi şi-ar putea pierde cetăţenia după 23 decembrie. Atunci urmează să fie învestit Dodon în funcţia de preşedinte al Republicii Moldova.

Băsescu anticipa o asemenea mişcare din partea lui Dodon şi spunea, în urmă cu câteva zile, că îl va acţiona pe acesta în instanţă.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version