Cinci persoane au ajuns la spital, duminică dimineaţa, în urma unui incident deosebit de grav petrecut în Bellingham, o suburbie din sud-estul Londrei.

Şoferul unui autoturism a pierdut controlul volanului şi a intrat cu maşina într-un grup de pietoni din dreptul unei spălătorii auto.

Iniţial s-a spus că unul dintre cei cinci răniţi ar fi fost cetăţean român. Însă, reprezentanţii Ministerului Afacerilor Externe a confirmat, luni dimineaţa, că toţi cei cinci răniţi sunt cetăţeni români.

“Conform ultimelor informaţii oficiale obţinute de consulul României la Londra, care a luat legătura şi s-a deplasat atât la spitale cât şi poliţie, cinci cetăţeni români au fost răniţi şi transportaţi la unităţile spitaliceşti King’s College London şi Royal London Hospital. Patru cetăţeni români sunt internaţi, unul este în stare critică, trei sunt în stare stabilă, iar al cincilea cetăţean român a fost externat, după acordarea de îngrijiri medicale”, transmite MAE.

Încă nu a fost dată publicităţii identitatea celor cinci români. Ultimele informaţii arată că un tânăr de 25 de ani este rănitul în stare critică. Există doi răniţi grav, dar în stare stabilă, o femeie de 35 de ani şi un bărbat de 25 de ani. Ceilalţi doi răniţi ar fi un bărbat de 36 de ani şi unul de 46 de ani.

Martorii susţin că şoferul ar fi fost alergat după accident de unul dintre răniţi deşi acesta din urmă avea faţa plină de sânge. Şoferul a fost transportat la spital cu o leziune craniană şi se află sub supraveghere.

Accidentul a produs numeroase controverse în zona respectivă. Există informaţii conform cărora cei cinci români ar fi fost angajaţi la aceeaşi spălătorie auto în dreptul căreia se aflau când au fost loviţi cu maşina. Se vorbeşte inclusiv despre posibilitatea ca şoferul să fi intrat voit cu maşina în români pe motive xenofobe sau pentru că ar fi vrut să se răzbune după ce venirea românilor a produs concedierea sa de la spălătoria auto respectivă.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version