Deşi are în jur de 10 procente de recuperat înainte de alegerile prezidenţiale de duminică şi este creditată cu şanse minime în faţa lui Igor Dodon, Maia Sandu încă mai speră să devină noul preşedinte al Republicii Moldova.

maia sandu

Convinsă de şansele minime pe care le are, Maia Sandu a decis să arunce toate armele în joc, iar joi seara, în timpul unei dezbateri televizate, a declarat război total Federaţiei Ruse.

Maia Sandu a precizat, nici mai mult, nici mai puţin, că “voi face tot posibilul pentru a scoate ţara de sub tutela rusească. Dacă va fi nevoie, voi apela la guvernele altor ţări pentru a evacua trupele ruseşti din Moldova”.

Candidata comună a partidelor de centru-dreapta consideră că “nu este normal să existe trupe străine pe teritoriul unui stat. Dacă era vorba de trupe de menţinere a păcii, atunci acestea trebuiau să fie constituite din militarii mai multor state”.

Maia Sandu mizează pe Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană şi spune că “am cetăţenie românească, dar nu contează asta. Problema noastră o reprezintă corupţia şi hoţii de la guvernare. Nu este important ce cetăţenie are preşedintele, ci ca el să-şi facă treaba conform Constituţiei şi legislaţiei moldoveneşti”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version