Cancelarul german Angela Merkel cere modificări legislative pentru a-i putea expulza mai uşor pe migranţii agresivi, după ce numărul plângerilor depuse de femeile agresatesexual şi tâlhărite în noapte de revelion la Köln a ajuns la 379. 

merkel

Până acum au fost identificaţi 31 de suspecţi, mai mult de jumătate fiind solicitanţi de azil. Şeful poliţiei din Köln a fost suspendat din funcţie şi este acuzat că a ascuns informaţii despre atacuri, în special cele privind originea suspecţilor.

Mulţi germani consideră însă că vinovaţi sunt poliţiştii, care nu au intervenit să stopeze agresiunile din noaptea de Anul Nou.

Sute de simpatizanţi ai mişcării anti-imigraţie PEGIDA – extrema dreaptă – s-au adunat sâmbătă în centrul oraşului Köln Demonstraţia lor a fost contracarată de peste 1.000 de germani “de bine”, informează agențiile DPA și AFP.

În 2015 au intrat în Germania circa 1 milion de migranţi ilegali – cam cât a invitat Merkel, care acum se vede în situaţia de a numai putea stopa valul, deocamdată oprit de iarnă.

Potrivit legislaţiei germane, un solicitant de azil poate fi expulzat doar după o condamnare la cel puţin 3 ani de închisoare, dar cu condiţia ca viaţa sau sănătatea să nu-i fie ameninţate în ţara de origine. Angela Merkel a declarat sâmbătă că dreptul la rezidenţă şi cererea de azil trebuie să poată fi retrase şi dacă cineva este condamnat cu suspendare sau cu executare.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version