Trecut cu bine printr-o lovitură de stat despre care tot mai multă lume spune că chiar el a regizat-o, Recep Erdogan, preşedintele Turciei, vrea să profite de moment şi să devină stăpânul absolut al ţării şi, de ce nu, chiar al regiunii.

sursa foto nasul.tv
sursa foto nasul.tv

Însă pentru asta Erdogan ştie că are nevoie de susţinere forte, astfel că preşedintele Turciei vrea să atragă de partea lui aliaţi puternici.

S-a tot vehiculat, în ultima perioadă, formarea, practic, a unei coaliţii Rusia – Turcia – Iran, iar primul semn în această direcţie este că preşedintele Erdogan urmează să se întâlnească cu Vladimir Putin.

Informaţia a fost confirmată de Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al lui Putin, care a precizat că întâlnirea va avea loc în Rusia, într-o locaţie ce urmează a fi anunţată.

Nici data la care va avea loc întâlnirea nu este sigură, însă Peskov a precizat că va fi undeva între 1 şi 10 august, ceea ce înseamnă, practic, în mai puţin de o lună.

Întâlnirea ar urma să fie extrem de importantă pentru viitorul multor ţări şi organizaţii, mai ales în condiţiile în care relaţiile dintre cele două părţi par tot mai cordiale.

De curând, Putin i-a transmis lui Erdogan că îi urează ca Turcia să revină cât mai rapid la stabilitate şi i-a solicitate protecţie pentru cetăţenii ruşi aflaţi în Turcia în această perioadă.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version