Negocierile SUA-Rusia desfășurate la Geneva s-au încheiat, vineri, fără vreu progres major în discuțiile privind Ucraina.

Dar secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, și ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, au fost de acord să continue dialogul săptămâna viitoare, în încercarea de a rezolva o criză care a stârnit temeri de un conflict militar.

Blinken a avertizat cu privire la un răspuns „rapid și sever” în cazul în care Rusia invadează Ucraina după ce a adunat trupe în apropierea graniței acesteia.

„Am fost clar: dacă vreo forță militară rusă trece peste granița Ucrainei, aceasta este o invazie reînnoită. Va fi întâmpinată cu un răspuns rapid, sever și unit din partea Statelor Unite și a partenerilor și aliaților noștri”, a spus oficialul american.

La rândul său, Lavrov a declarat: „Am convenit că vom prezenta răspunsuri scrise săptămâna viitoare la propunerile noastre”, a spus Serghei Lavrov, subliniind că el și secretarul de stat al SUA Antony Blinken „au convenit că este necesar un dialog rezonabil” pentru ca „emoția să cadă”.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version