Cel puţin patru persoane au murit şi 20 au fost rănite, în urma unui atac cu iz terorist produs miercuri după-amiaza la Londra.

Andreea Cristea este romanca ce se zbate intre viata si moarte pe un pat de spital din Londra

Acesta este ultimul bilanţ dat publicităţii de autorităţile engleze, deşi iniţial se vorbea chiar de cinci persoane moarte şi peste 40 rănite.

Din păcate, printre răniţi se află şi doi cetăţeni români, Andreea Cristea şi logodnicul acesteia, Andrei Burnaz. Iar Dan Mihalache, ambasadorul României la Londra, a oferit noi detalii despre cei doi români.

Este vorba despre un cuplu de turişti ajuns special la Londra pentru a aniversa o sărbătoare. Andrei Burnaz, inginer de meserie, împlineşte vineri 31 de ani, iar logodnica lui, Andreea Cristea, arhitect de meserie, s-a gândit să-i ofere drept cadou sejurul la Londra. Cei doi urmau să se căsătorească în viitorul extrem de apropiat dar, acum, tânăra se zbate între viaţă şi moarte cu şanse minime de a supravieţui.

Andrei Burnaz este romanul ranit in atacul de la Londra

“Tânăra este într-o stare relativ complicată, destul de gravă, cu leziuni cerebrale şi cu plămânii care sunt pe punctul de a ceda. A fost operată în noaptea de miercuri spre joi, pentru a se elimina un cheag de sânge pe creier. Operaţia a reuşit, iar joi dimineaţa s-a decis transferul către un alt spital din Londra cu aparatură mai adecvată pentru un asemenea caz. Bărbatul a fost externat, are o fractură la laba piciorului”, a fost mesajul transmis de ambasadorul României la Londra.

În plus, Ministerul Afacerilor Externe a anunţat că se ţine legătura în permanenţă atât cu rudele fetei, cât şi cu bărbatul externat.

7 arestări, în urma unui raid efectuat la Birmingham

Între timp, autorităţile britanice verifică filmul evenimentelor care au dus la atacul de la Londra. În noaptea de miercuri spre joi, poliţia a efectuat un raid în oraşul Birmingham.

Deşi deocamdată nu au fost oferite date oficiale, pe motiv că ancheta este în curs de desfăşurare, se vorbeşte deja despre şapte arestări efectuate în legătură cu atacul de miercuri. Din primele informaţii reiese că atacatorul a locuit o perioadă în Birmingham, a pus la cale atacul alături de alte persoane care locuiesc în oraşul respectiv şi chiar a închiriat maşina folosită în atac din oraşul situat la 164 de kilometri de Londra.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version