Cu doar 8 zile înaintea încheierii mandatului lui donald Trump de președinte al SUA, șeful diplomației americane, Mike Pompeo, se va afla miercuri și joi în ultima sa vizită oficială la Bruxelles, pentru a reafirma „sprijinul neabătut” al SUA față de NATO.

Statele Unite au avut o relaţie tensionată cu NATO în mandatul preşedintelui în exerciţiu Donald Trump, care a criticat în mod repetat statele membre europene pentru cheltuielile insuficiente în sprijinul Alianţei și a provocat îngrijorare prin anunţul unilateral privind o retragere a forţelor americane din Germania, apotrivit dpa.

Pompeo se va întâlni cu secretarul general al Alianţei, Jens Stoltenberg, şi cu ministrul belgian de Externe, Sophie Wilmes, potrivit unui comunicat al Departamentului de Stat.

„Secretarul (de stat) Pompeo va evidenţia importanţa durabilă a parteneriatului transatlantic, va promova succesul actual în protejarea comunităţii transatlantice şi adaptarea la noile provocări de securitate, şi va reafirma tăria relaţiei bilaterale dintre Statele Unite şi Belgia”, se arată în comunicatul de la Washington.

Miliardarul republican donald Trump, învins în alegerile prezidenţiale din 3 noiembrie 2020, va pleca de la Casa Albă pe 20 ianuarie, când va fi învestit succesorul său, democratul Joe Biden.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version