Presa din Turcia anunţă că procurorii din Istanbul au decis să-l acuze în mod oficial pe Aydin Dogan, patronul postului de televiziune Kanal D, de contrabandă cu combustibil.

aydin_dogan_0_0

Mai mult, oamenii legii solicită pedeapsa maximă pentru Dogan, 23 de ani de închisoare, mai ales că anul trecut a fost suspectat şi de propagandă teroristă.

Cu o avere estimată la peste un miliard de dolari, Dogan (80 de ani) este unul dintre cei mai puternici afacerişti turci, deşi în 1959, când şi-a deschis prima afacere, avea doar trei angajaţi.

Acum, Aydin Dogan este patron de afaceri în construcţii, energie, turism, etc. dar este cel mai cunoscut pentru Dogan Holding, trust de presă din Turcia ce cuprinde Kanal D, CNN Turk, Hurriyet, Millyet, Fanatik, etc.

Aydin Dogan a ajuns să aibă peste 13.000 de angajaţi şi 12.000 de colaboratori. Are patru copii, iar una dintre fetele sale, Arzuhan Dogan Yalcindag, a preluat oficial conducerea trustului Dogan Holding în ianuarie 2010, fiind desemnată noul preşedinte al companiei.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version