Vicepremierul moldovean Andrei Năstase a declarat, într-un interviu pentru Deutsche Welle, că vicepremierul rus Dmitri Kozak i-a confirmat că Vladimir Plahotniuc este dat în urmărire federală de Rusia și, în curând, va fi dat și în urmărire internațională “deoarece are un dosar penal deschis pe numele lui la Moscova”.

 

”Despre bani este vorba, despre banii pe care rușii spun că i-a furat din băncile lor. Vom afla totul despre acest caz, vom afla despre ce fel de bani este vorba, dacă este vorba despre banii din Loundromat sau despre alții. Vom afla și vom spune și oamenilor despre ce este vorba”, a adăugat Năstase.

Oligarhul moldovean Vladimir Plahotniuc ”a plecat pentru câteva zile din ţară, la familia sa”, a transmis Partidul Democrat vineri noapte, într-un comunicat postat pe site-ul formațiunii politice.
 

El a părăsit țara înainte ca judecătorii Curții Constituționale (CCM) din Republica Moldova să anuleze dizolvarea Parlamentului și numirea unui nou premier – Pavel Filip -, decizii luate intempestiv săptămâna trecută. 

R. Moldova: CCM a anulat dizolvarea Parlamentului. Plahotniuc a fugit
“În legătura cu speculaţiile apărute în presă despre aşa-zisa dispariţie a liderului PDM, precizăm că domnul Vlad Plahotniuc a plecat pentru câteva zile din ţară, la familia sa”, se arată în comunicat.
 
Plahotniuc este divorțat, iar fosta lui soție și cei doi copii locuiesc în Elveția, unde oligarhul are mai multe proprietăți.
 

Presa moldoveană scrie că, după anunțul democraților lui Plahotniuc, cel puțin cinci avioane private au plecat de pe aeroportul din Chișinău, cu destinații precum Moscova, Odesa, Kiev și Londra.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version