Premierul britanic Boris Johnson, care a condus campania încununată de succes pentru ieşirea ţării din Uniunea Europeană (UE), sărbătorește „votul istoric” de acum 5 ani.

Într-o declaraţie pentru marcarea referendumului din 2016, Boris Johnson a afirmat ţarasa  a votat acum cinci ani pentru „a lua înapoi controlul” asupra destinului Marii Britanii.

„Acest guvern a obţinut Brexit-ul şi deja ne-am revendicat banii, legile, graniţele şi apele. Acum, pe măsură ce ne vom reveni din această pandemie, vom profita cu adevărat de potenţialul suveranităţii noastre recâştigate pentru a ne uni şi a creşte nivelul Regatului Unit”, a spus el.

„Cu control asupra reglementărilor şi subvenţiilor noastre, şi cu porturile libere atrăgând noi investiţii, vom stimula inovaţia, locurile de muncă şi reînnoirea în fiecare parte a ţării noastre”, a adăugat premierul britanic.

„Decizia de a părăsi UE poate face acum parte din istoria noastră, însă misiunea noastră clară este de a folosi libertăţile pe care le aduce pentru a construi un viitor mai bun pentru cetăţenii noştri”, a conchis Boris Johnson.

Însă Micheal Heseltine, fost vicepremier, în prezent preşedintele Mişcării Europene, a declarat că Brexit-ul este „foarte departe” de ceea ce avea nevoie ţara în urma pandemiei.

„După cinci ani, Brexit-ul este departe de a fi ‘realizat’. Abia a început şi prognoza este de rău augur. Nori de furtună se adună la orizont, ameninţând acordul de pace din Irlanda de Nord”, a afirmat Heseltine.

„Industria pescuitului şi-a exprimat trădarea şi acordul comercial cu Australia va eroda încet competitivitatea fermierilor britanici în următorii 15 ani”, a subliniat Lordul Heseltine.

„Între timp, industria serviciilor financiare îşi mută în linişte activităţile în Europa pentru a scăpa de incertitudinea continuă a Brexit-ului”, a mai spus el.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version