De la începutul săptămânii trecute de când au pornit inundațiile în Franța au murit 4 persoane și au fost rănite 24, a anunțat, sâmbătă, premierul francez Manuel Valls, precizând că numărul victimelor a crescut cu două față de bilanțul inițial, relatează AFP.

inundatii-3

Valls declarat presei, la încheierea unei vizite la celula de criză înființată la Ministerul de Interne, că va fi nevoie de câteva zile până când se va reveni la normal.

“La Paris a început o scădere (n.r. a fluviului Sena) lentă şi constantă. Suntem atenţi”, a declarat şeful Guvernului francez. Acesta a făcut apel la vigilenţa fiecărui cetăţean şi la respectarea măsurilor de securitate.

Circa 20.000 de persoane au fost evacuate de la debutul inundațiilor, dintre care 17.500 în regiunea pariziană, potrivit șefului guvernului francez.

Vineri a fost declanşat un plan de urgenţă: închiderea a două staţii de metrou – Cluny-la-Sorbonne și Saint-Michel – şi gara RER B. Totodată, autoritățile pariziene au pregătit materiale pentru blocarea a două intrări la metrou, în cazul în care Sena ar fi atins nivelul de 6,6 metri.

Râul Sena a depăşit vineri nivelul de 6 metri în Paris, o asemenea cotă nemaifiind atinsă de mai bine de 30 de ani.

În contextul celor mai grave inundaţii din ultimele decenii, muzeele Luvru şi Orsay a fost închise, vineri, astfel încât personalul să poată muta la loc sigur operele de artă.

Anterior, preşedintele Francois Hollande a declarat: “Franța va declara stare de catastrofă naturală în zonele afectate de inundaţii”.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version