Premierul polonez, Donald Tusk, a cerut marţi,  înainte de a primi votul de încredere al Parlamentului, o „mobilizare totală” a comunităţii internaţionale în sprijinul Ucrainei în faţa ofensivei ruse, în discursul său de politică generală, relatează AFP.

„Vom cere ferm şi clar o mobilizare totală a lumii libere, a Occidentului, în favoarea Ucrainei în acest război. Nu există alternativă”, a declarat Tusk.

Liberalul pro-european Donald Tusk a afirmat totodată că o Uniune Europeană puternică ajută Polonia să devină “mai puternică”.

„Suntem cu atât mai puternici, cu atât mai suverani nu doar când Polonia este mai puternică, ci şi când Uniunea Europeană este” puternică, le-a mai spus Tusk deputaţilor polonezi, în condiţiile în care guvernul populist anterior a întreţinut relaţii conflictuale cu Bruxelles-ul.

Pe de altă parte, Donald Tusk a promis că va rezolva situaţia de la frontiera cu Ucraina, blocată de transportatorii polonezi.

„Am găsit deja soluţii pentru a răspunde cât mai repede nevoilor transportatorilor polonezi şi pentru a debloca graniţa”, a mai spus Tusk, acuzând guvernul anterior ca i-a „abandonat” pe şoferii de camion care protestează de o lună.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version