După mai multe încercări nereuşite, Republica Moldova este pe punctul de a avea un nou premier.

sursa foto infomoldova.net
sursa foto infomoldovanet

UPDATE: Deşi anunţase iniţial că se va gândi până joi în legătură cu propunerea PDM-ului, de a-l instala pe Vlad Plahotniuc drept noul premier al Republicii Moldova, Nicolae Timofti, preşedintele de la Chişinău, a anunţat, miercuri seara, că respinge această variantă.

“Există suspiciuni rezonabile că Vladimir Plahotniuc nu întruneşte criteriile de integritate necesare desemnării sale în funcţia de prim-ministru”, a fost mesajul transmis de Administraţia Prezidenţială a Republicii Moldova.

Astfel, Nicolae Timofti încă trage speranţe că Republica Moldova va avea un premier proeuropean şi nu un premier oligarh susţinut de Moscova, precum Plahotniuc.

 

Din păcate, ultima propunere făcută de Partidul Democrat din Moldova este cea a controversatului afacerist Vladimir “Vlad” Plahotniuc, personaj cunoscut mai ales pentru relaţiile foarte bune pe care le are cu Moscova.

Nicolae Timofti, preşedintele Republicii Moldova, a încercat să pună un premier proeuropean, dar s-a lovit de refuzul Parlamentului, care a cedat la presiunile făcute de oamenii lui Plahotniuc.

Există informaţii conform cărora afaceristul îşi doreşte enorm să devină noul premier al Republicii Moldova şi este gata să facă orice pentru acest lucru.

Iar dorinţa lui Plahotniuc este mai aproape ca oricând de a se îndeplini. Astfel, reprezentanţii Partidului Democrat din Moldova au anunţat, miercuri, că noua lor propunere pentru funcţia de premier este chiar Vladimir Plahotniuc.

Marian Lupu, liderul PDM, a recunoscut că l-a înştiinţat oficial pe Nicolae Timofti, preşedintele Moldovei, de această variantă, iar Timofti a anunţat că are timp să se gândească până joi dacă va gira o asemenea variantă.

Vladimir Plahotniuc a fost primvicepreşedintele Parlamentului din Republica Moldova şi deputat în două rânduri.

Plahotniuc este considerat un fervent susţinător al intereselor Moscovei, însă este foarte posibil să se meargă pe această variantă în condiţiile în care Republica Moldova se află în pragul colapsului şi doar un eventual împrumut din partea României o mai poate ajuta să supravieţuiască.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version