Anchetatorii belgieni, susţinuţi de specialişti francezi, britanici şi americani, investighează amănunţit atacul care a umplut de sânge oraşul Bruxelles în timpul zilei de marţi.

raniti, atentat, atac, teroristi, -aeroport-bruxelles

Două bombe au explodat la Aeroportul Zaventem şi alte două la metroul din Bruxelles, bilanţul atacului fiind unul copleşitor – cel puţin 36 de morţi şi peste 250 de răniţi.

Jurnaliştii belgieni dau publicităţii, miercuri, primele informaţii obţinute de la anchetatori. Iar acesta sunt cutremurătoare. În ciuda măsurilor de securitate sporite după atacul de la Paris, din noiembrie anul trecut, teroriştii au putut să pună la cale un nou atac cu un explozibil şi mai puternic.

Pentru că specialiştii belgieni şi francezi susţin că “deşi nu am stabilit exact natura explozibilului, este evident că avem de a face cu un explozibil mult mai puternic decât cel folosit în atacul de la Paris, când a fost vorba despre o încărcătură pe bază de peroxid de azot”.

De asemenea, anchetatorii iau în calcul posibilitatea ca cei trei terorişti de la aeroport să nu se fi deplasat cu acelaşi taxi la aeroport, cum s-a vehiculat iniţial. Doar unul dintre ei a ajuns cu un taxi, ceilalţi doi venind cu maşini înregistrate pe numele unor imigranţi turci care s-au deplasat de curând în Arabia Saudită. Maşinile au fost date în consemn la frontiera belgiană.

Doi dintre atacatorii de la aeroport, fraţii Khalid şi Ibrahim El Bakraoui, s-au detonat pe Zevantem, în timp ce Najim Laachraoui s-a speriat, a fugit, dar a fost reţinut de forţele de ordine belgiene la circa 24 de ore după atentat.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version