La câteva zile după ce Theresa May, premierul Marii Britanii, a anunţat că va declanşa oficial negocierile pentru Brexit, cancelarul Germaniei, Angela Merkel, poate cel mai important lider politic european, a oferit un interviu extrem de important unui cotidian german.

Printre altele, cancelarul german a anunţat că “în afara Marii Britanii, nu se pune problema altor ieşiri din Uniunea Europeană. Sigur, este normal ca statele membre individuale să aibă idei diferite în legătură cu modul în care trebuie să ne modelăm viitorul. Dar, în ansamblu, calea înainte este clară – mai multă cooperare”.

Angela Merkel susţine că principalele domenii în care membrele UE ar trebui să coopereze mai bine sunt apărarea, controlul graniţelor externe, politica economică şi lupta împotriva islamiştilor.

Pe de altă parte, liderul Germaniei recunoaşte că este dezamăgit de referendumul pe care Recep Erdogan vrea să-l organizeze în Turcia pentru modificarea Constituţiei şi pentru a-şi acorda, practic, puteri sporite.

Cancelarul german consideră că proiectul respectiv este un regres important pentru democraţia din Turcia.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version