Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Guvernul a aprobat creşterea voluntară cu 200 de lei, scutită de taxe, a salariului minim / PARLAMENT: Legea offshore a primit votul final la Camera Deputaților și merge la promulgare la Iohannis

Breaking News:

Procurorii vor să pună sechestru pe întreaga avere a fostului premier

Arestat preventiv pentru fapte de corupţie, Vlad Filat, fostul premier al Republicii Moldova, trece prin momente extrem de dificile.

Vlad Filat (sursa foto: deschide.md)
Vlad Filat (sursa foto: deschide.md)

Liderul Partidului Liberal Democrat din Republica Moldova a rămas fără imunitate parlamentară şi arestat într-un dosar în care procurorii îl acuză de luare de mită din partea reprezentanţilor companiei Dufremall, dar şi de implicare în frauda bancară ce a dus la devalizarea Băncii de Economii a Moldovei. Şi zilele negre ale lui Filat sunt departe de a se fi încheiat, dacă ne gândim că procurorii i-au pus deja sechestru pe cinci dintre maşinile de lux deţinute. Vorbim de coloşi de zeci şi chiar sute de mii de euro, respectiv de un Porsche, două Touareg-uri, o Toyota Land Cruiser şi un Mercedes S Classe. Oamenii legii însă nu se mulţumesc cu atât şi vor să pună sechestru pe întreaga avere uriaşă a fostului premier al Republicii Moldova, mai ales că există informaţii că Vlad Filat s-ar fi ales cu 250 de milioane de dolari de pe urma loviturilor aplicate sistemului bancar moldovean în perioada în care a fost premier (2009-2013). Iar lista continuă cu nesimţire: dividende de 420.000 de euro din cota deţinută la Kapital Invest Company Iaşi, casă de trei milioane de lei moldoveneşti, teren de un milion de lei moldoveneşti, cinci conturi bancare de zeci de mii de euro, etc.

Conform jurnaliştilor de peste Prut, Filat se lăuda încă din 2010 cu o avere de peste 30 de milioane de dolari, dobândită în special graţie afacerilor deţinute în domeniul tutunului şi a imobiliarelor.

Cum era de aşteptat, viaţa după gratii nu-i prieşte lui Filat, fostul premier al Republicii Moldova plângându-se apropiaţilor că totul este o înscenare pusă la cale de rivalii care se tem de şansele acestuia de a deveni liderul ţării şi vor să-l elimine din viaţa politică.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv