Zeci de mii de ruși au ieșit în stradă, în mai multe orașe, pentru a-și manifesta nemulțumirea față de sistemul condus de președintele Vladimir Putin.

Protestele au fost organizate la recomandarea lui Alexei Navalnii, personaj considerat în acest moment liderul opoziției și un posibil adversar al lui Vladimir Putin la alegerile prezidențiale din 2018.

Forțele de ordine au făcut uz de gaze lacrimogene pentru a dispersa manifestanții, iar peste 200 de persoane, inclusiv Navalnii, au fost reținute.

De aici, scenariul începe să semene cu cel al protestelor de la București, în special, și din România, în general. Pentru a-și justifica intervenția, autoritățile îi acuză pe organizatorii protestelor că au dat banii copiilor pentru a participa la protest și a se lăsa reținuți. Tocmai pentru că sunt minori, ei nu pot fi trași la răspundere.

Pe de altă parte, SUA și Uniunea Europeană și-au manifestat susținerea față de cei care au avut curajul să iasă în stradă și au solicitat în mod public eliberarea persoanelor reținute.

Susținătorii lui Navalnii nu se dau bătuți și anunță că vor continua să protesteze în special în weekenduri.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version