Aleksei Navalnîi, unul dintre puţinii politicieni care mai are curaj să i se opună lui Vladimir Putin în Rusia, a anunţat că l-a dat în judecată pe liderul de la Kremlin.

putin-366

Navalnîi a depus o plângere împotriva lui Putin la tribunalul din districtul Tverskoy, din Moscova, plângere susţinută de numeroşi susţinători de-ai lui.

Navalnîi îl acuză pe Putin de fraudă de fonduri, respectiv că i-a oferit în mod ilegal unei firme conduse de ginerele său o finanţare de 1,75 miliarde de dolari din bani publici.

Astfel, politicianul susţine că Putin a încălcat grav legea federală anticorupţie. Ecaterina, fiica cea mică a lui Putin, este măritată cu Kirill Şamalov, patronul Sibur, firmă care a primit cei 1,75 miliarde de dolari de la Putin, din bani publici.

Oarecum surprinzător, reprezentanţii lui Putin susţin că acesta nu ştie nimic despre un eventual proces intentat împotriva sa şi că aşteaptă documentele oficiale din partea magistraţilor pentru a vedea cu exactitate despre ce este vorba şi de ce este acuzat.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version