Instalarea unor parti ale Sistemului american Antiracheta in Romania si Polonia il nemultumeste aspru pe Vladimir Putin, presedintele Rusiei.

putin

Liderul de la Kremlin sustine ca scutul respectiv este o amenintare la adresa Rusiei si ca sefii de stat ai Romaniei si Poloniei ar trebui sa fie extrem de atenti pentru ca “cele doua tari inca se afla in raza noastra de actiune”.

Atacul lui Putin a fost contracarat rapid de reprezentantii Ministerului Afacerilor Externe care au tras un semnal de alarma in legatura cu posibilitatea ca “afirmatiile domnului presedinte sa reprezinte un pericol real la adresa securitatii regionale”.

In schimb, mult mai calm, Traian Basescu, fostul presedinte al Romaniei, nu-si face foarte multe griji si spune ca “Vladimir Putin nu este decat un propagandist”. De asemenea, Basescu spune ca Putin nu este interesat decat sa-i dezinformeze pe romani.

Interesant ca Putin a facut amenintarile respective in timpul unei conferinte de presa sustinuta la Atena, impreuna cu premierul grec Alexis Tsipras.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version