Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

EXTERNE: Suedia și Finlanda solicită aderarea la NATO / SĂNĂTATE: Românii se pot vaccina cu doza 4 anti-COVID / Este disponibil vaccinul Pfizer / 

Breaking News:

R. Moldova: Partidul Maiei Sandu a câștigat detașat alegerile parlamentare anticipate

Partidul proeuropean Acţiune şi Solidaritate (PAS), al preşedintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, a câştigat cu 52,53% alegerile parlamentare anticipate organizate duminică, după numărarea voturilor din 99,58% dintre secţiile de votare.

Numărul moldovenilor din diaspora s-a ridicat la 12.145, iar PAS a obținut 86,13% din sufragii, după numărarea buletinelor din 144 din totalul  în cele 150 de secţii de votare.

Blocul Electoral al Comuniştilor şi Socialiştilor (BECS) a fost votat de doar 27,36% din electorat. În străinătate, BECS a avut 2,51% din voturi

Partidul Politic „Şor” (PPŞ) a obținut 5,78% din voturi, fiind urmat de Blocul Electoral „Renato Usatîi”, cu 4,11% (votat și de 2,79% din alegătorii din străinătate).

Pe următoarele locuri se află Partidul Politic Platforma Demnitate şi Adevăr- 2,34% (2,76% în străinătate) şi Partidul Democrat din Moldova- 1,82%.

Dar cum pragul electoral este de 5% pentru partidele politice şi 7% pentru alianţele electorale, în noul legislativ din Republica Moldova acced doar trei formaţiuni politice, PAS, BECS şi PPS, iar partidul preşedintelui Maia Sandu deține majoritatea.

237 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv