Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

EXTERNE: VIDEO. LIVE. Cutremure în Turcia şi Siria: Sute de morţi şi răniţi / POLITICĂ: Moțiunea simplă împotriva ministrului Bode, citită în penul Camerei Deputaților / Va fi votată miercuri / ANM: Vremea se încălzește, dar nopțile rămân geoase /

Breaking News:

R. Moldova: Starea de urgenţă, prelungită cu încă 60 de zile de pericolul războiului din Ucraina

Starea de urgenţă a fost prelungită cu încă 60 de zile în Republica Moldova, începând cu 6 decembrie, fiind instituită încă din 24 februarie, din cauza pericolului iminent pe fondul războiului din Ucraina.

Documentul a fost aprobat de Parlamentul de la Chișinău joi, la propunerea Guvernului condus de Natalia Gavrilița, motivată de ameninţările existente şi, respectiv, de necesitatea asigurării securităţii aprovizionării cu resurse energetice, gestionării fluxului de refugiaţi şi a contracarării altor riscuri de securitate.

„În situaţia actuală, este nevoie şi în continuare de pârghii şi instrumente care să permită luarea deciziilor rapide şi eficiente”, a declarat prim-ministrul, în plenul Parlamentului.

Pe durata stării de urgenţă, Comisia pentru Situaţii Excepţionale va emite dispoziţii cu caracter obligatoriu şi executoriu pentru conducătorii autorităţilor administraţiei publice centrale şi locale, ai agenţilor economici, ai instituţiilor publice, precum şi pentru cetăţeni şi alte persoane aflate pe teritoriul Republicii Moldova.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv