Un incident incredibil s-a petrecut, luni seara, la Ankara, Andrei Karlov, ambasadorul Rusiei în Turcia, fiind asasinat.

Putin130912

Karlov a fost împuşcat mortal, de un tânăr de numai 22 de ani, în momentul în care ţinea un discurs la lansarea unei expoziţii de fotografie.

Karlov a fost împuşcat de două ori, iar apoi atacatorul a strigat “asta este pentru Alep”, aluzie la faptul că Rusia ar susţine regimul criminal al liderului sirian Bashar Al Assad.

Extrem de afectat de incident, Vladimir Putin, preşedintele Rusiei, a precizat că “trebuie să aflăm cine a comandat acest asasinat”.

Putin consideră că “acest asasinat este menit să obstrucţioneze eforturile de a soluţiona conflictul sirian. Însă vă asigur că nu putem răspunde decât într-un singur fel. Trebuie să intensificăm lupta împotriva terorismului. Bandiţii vor simţi schimbarea”.

Primele măsuri luate de Putin după uciderea lui Karlov au fost să-l decoreze pe acesta post mortem, “precum un soldat care a murit la datorie”, să solicite măsuri sporite de securitate la toate reprezentanţele diplomatice ale Rusiei şi să ceară Turciei garanţii că ceilalţi diplomaţi ruşi sunt în siguranţă.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version