Duminică ar fi trebuit să aibă loc proteste de amploare în Moscova, St. Petersburg și alte câteva zeci de orașe din Rusia.

La baza protestelor s-a aflat gruparea condusă de Alexei Navalnii, personajul care speră să scoată Federația Rusă de sub dictatura lui Vladimir Putin.

Totuși, cu câteva ore înainte de începerea protestelor, acestea au fost puse sub semnul întrebării din cauza unui incident mai rar întâlnit.

Zeci de polițiști au pătruns în forță în biroul lui Navalnii de la Moscova și au început să-i ia la întrebări pe liderul opoziției și pe apropiații acestuia.

Ulterior, polițiștii au precizat că au recurs la un asemenea gest pe motiv că au primit o amenințare cu bombă ce viza biroul lui Navalnii.

Comisia electorală a refuzat candidatura lui Navalnii la alegerile prezidențiale pe motiv că ar avea o condamnare penală. Decizia a intrigrat întregul mapamond în condițiile în care liderul opoziției s-a declarat în permanență o victimă a unei manevre puse la cale de Putin pentru a-l scoate din joc.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version