Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

POLITICĂ: Guvernul depune lui la Parlament, pentru angajarea răspunderii, proiectul de alegerere a primarilor în două tururi / 

Breaking News:
 

Rusia, condamnată la CEDO pentru condamnarea a doi opozanți ai lui Putin înaintea învestirii sale în 2012

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a stabilit, miercuri, că Rusia se face vinovată de multiple încălcări ale drepturilor omului în cazul a doi opozanţi condamnaţi din cauză că au participat la o amplă adunare împotriva revenirii la Kremlin a lui Vladimir Putin în 2012, relatează agențiile de știri.

Cei doi care au sesizat CEDO – liderul Frontului de Stânga Serghei Udalţov şi unul dintre apropiaţii săi, Leonid Razvozjaev – au fost găsiţi vinovaţi în 2014 de faptul că au organizat tulburări de mare amploare la 6 mai 2012, la Moscova, cu o zi înaintea învestirii lui Vladimir Putin în al treilea mandat de preşedinte, şi au fost condamnaţi la patru ani şi jumătate de închisoare.

CEDO a condamnat Rusia şi Ucraina să-i plătească 11.000 şi, respectiv, 4.000 de euro lui Razvozjaev, reprezentând despăgubiri morale.

Rusia a fost condamnată să-i plătească despăgubiri morale în valoare de 9.000 de euro lui Serghei Udalţov.

Judecătorii de la Strasbourg au condamnat Rusia, între altele, cu privire la încălcarea libertăţii de exprimare a lui Serghei Udalţov şi încălcarea interdicţiei tratamentelor inumane în cazul lui Leonid Razvozjaev.

Razvozjaev s-a dus la Kiev, în octombrie 2012, cu intenţia de a cere azil în Ucraina, dar afirmă că a fost răpit de peroane care acţionau în contul statului rus, care l-au adus înapoi în Rusia.

CEDO a apreciat că nimic nu arată că aceşti bărbaţi acţionau în contul statului rus sau că autorităţile ucrainene au fost implicate.

Însă Curtea a recunoscut răpirea şi relele tratamente la care a fost supus şi subliniază că niciuna dintre cele două ţări nu a anchetat eficient cu privire la aceste fapte.

 

Udalţov a fost unul dintre liderii opoziţiei în timpul manifestaţiilor de amploare din iarna 2011/2012, la Moscova, împotriva Kremlinului. Formaţiunea sa, Frontul de Stânga, reprezenta flancul stâng al mişcării de protest.

29 Shares