Gruparea teroristă Stat Islamic a anunţat joi, prin intermediul agenţiei de ştiri Amaq, agenţie afiliată grupării teroriste, că revendică atacul produs miercuri la Londra şi soldat cu cel puţin patru morţi şi 29 de răniţi.

Atacatorul de la Londra era cetatean britanic de origine asiatica

Atacul a fost pus la cale de un cetăţean britanic ce avea însă legături în lumea jihadiştilor islamic. De altfel, Theresa May, premierul Marii Britanii, a recunoscut, joi, că “vorbim despre o persoană care se afla pe lista suspecţilor MI5 din cauza tendinţelor de extremism violent şi a figurii considerate de tip periferic”.

Atacatorul de la Londra, de origine asiatică, purta barbă şi era îmbrăcat în negru în momentul în care a pus la cale atacul. Bărbatul a intrat cu o maşină închiriată în mulţimea de pietoni de pe Podul Westminster. Doi dintre pietoni au murit în urma impactului, iar alţi 29 au suferit răni grave.

Ulterior, bărbatul a ieşit din maşină şi a vrut să pătrundă în incinta clădirii Parlamentului britanic. A înjunghiat mortal un poliţist înainte să fie şi el împuşcat mortal de forţele de ordine.

În urma atacului de la Londra, autorităţile din mai multe capitale ale Europei au decis să ia măsuri suplimentare de pază şi protecţie. Inclusiv la Bucureşti a fost mărit efectivul de oameni de ordine care asigură protecţia mai multor ambasade considerate de prim rang.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version