În atacurile armate de vineri seara de la Paris au fost ucişi 129 de oameni, răniţi 352 – dintre care 99 se află în stare critică – iar autorii sunt terorişti kamikaze ce aparţineau Statului Islamic.

isis

Imediat după atacuri au existat multe zvonuri în legătură cu cei care au comis atacurile. S-a spus că ar fi vorba de cetăţeni francezi de origine magrebiană.

De asemenea, mulţi martori au anunţat că atacatorii au strigat “Allahu Akbar”, înainte să tragă cu mitralierele Kalaşnikov, iar ulterior au strigat “Asta este pentru Siria”.

În cele din urmă, membrii Statului Islamic au revendicat atacurile care au făcut prăpăd în capitala Franţei. Într-o înregistrare video, lideri ai ISIS susţin că atentatele au fost comise de mujahedini care purtau centuri explozive şi că zonele atacate au fost studiate cu atenţie.

De asemenea, ei spun că au atacat Franţa pentru modul în care cei din Paris l-au ofensat pe profetul musulman Mahomed şi din cauza raidurilor aeriene efectuate de Franţa în Siria şi Irak.

Nu în ultimul rând, liderii Statului Islamic anunţă că “atentatele comise la Paris sunt un miracol” şi le recomandă adepţilor să “otrăvească apa şi hrana duşmanilor lui Allah”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version