Un avion al companiei EgyptAir care făcea legătura între Paris şi Cairo a dispărut, joi dimineaţa, de pe ecranele radar.

EgyptAir-plane

Incidentul s-a petrecut înainte ca aeronava să părăsească spaţiul aerian al Greciei. Autorităţile elene au încercat timp de 90 de secunde să ia legătura cu echipajul avionului, din momentul în care aeronava a dispărut de pe ecranele radar, dar fără succes.

Cel mai probabil, avionul s-a prăbuşit în Marea Mediterană. Însă rămâne de stabilit şi motivul pentru care s-a prăbuşit avionul.

Joi la prânz autorităţile elene, care caută avionul alături de echipaje militare ale Egiptului, anunţau că au descoperit două veste de salvare şi mai multe bucăţi din avionul respectiv. Ulterior, după o analiză amănunţită, reprezentanţii EgyptAir au ţinut să precizeze că obiectele respective nu aparţineau avionului lor.

Cele mai multe ipoteze duc către un atac terorist. În cele din urmă, membrii Stat Islamic au revendicat atentatul susţinând că unul dintre cei doi irakieni aflaţi la bord s-a aruncat în aer.

Este încă aşteptată o confirmare oficială a faptului că vorbim cu adevărat despre un atentat. La bord se aflau 66 de persoane, 56 de pasageri şi 10 membri ai echipajului.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version