SUA impune ”imediat” noi sancţiuni Iranului, a anunțat președintele Donald Trump, care a asigurat că niciun soldat american nu a fost rănit în atacul cu rachete balistice lansat de iranieni în noaptea de marți spre miercuri.

“Drept răspuns la agresiunea iraniană, SUA vor impune imediat sancţiuni economice adiţionale împotriva regimului iranian”, însă fără a preciza amănunte suplimentare despre acestea”, a declarat Trump, miercuri seară (ora României) , la Casa Albă, avându-i de-a dreapta și de-a stânga lui pe vicepreşedintele Mike Pence, secretarul apărării Mark Esper şi secretarul de stat Mike Pompeo.

“Niciun american nu a fost rănit în atacurile de noaptea trecută ale regimului iranian. Nu am suferit pierderi. Toţi soldaţii noştri sunt nevătămaţi şi la bazele noastre militare s-au înregistrat pagube minime”, a asigurat el.

Iranul a atacat cu rachete balistice baze militare americane din Irak

Președintele american s-a ferit să facă amenințări: “Faptul că avem această armată şi dotări minunate nu înseamnă însă că trebuie să le şi folosim. Nu vrem să le folosim. Tăria americană, atât militară cât şi economică, este cel mai bun factor de disuasiune”.

El a făcut apel la marile puteri, inclusiv la Rusia şi China, să renunţe la acordul nuclear din 2015 cu Iranul şi să colaboreze pentru încheierea unei noi înţelegeri.

“Trebuie să lucrăm cu toţii pentru a realiza un acord cu Iranul care face lumea un loc mai sigur şi mai paşnic”, a spus el.

Totodată, Trump a afirmat că va cere NATO să se implice mai mult în regiune.

“Lumea civilizată trebuie să dea un semnal clar şi unit regimului iranian: campania voastră de teroare, crime şi haos nu va mai fi tolerată. Nu i se va permite să continue. Astăzi voi cere NATO să se implice mult mai mult în procesul din Orientul Mijlociu”, a spus preşedintele american.

Pe de altă parte, Trump a arătat că “SUA sunt gata să facă pace cu toţi cei care o doresc”.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version