După agravarea situaţiei din Ucraina, Ţările Baltice s-au plâns în mai multe rânduri de comportamentul agresiv al Rusiei.

LAND_M1A2_Abrams_Down_the_Barrel_lg

Se ştie că visul lui Vladimir Putin, preşedintele Rusiei, este de a reface Uniunea Sovietică, iar următoarele pe lista ţarului de la Kremlin sunt Letonia, Lituania şi Estonia.

În cele din urmă, SUA au decis să întărească relaţiile pe care le au cu Ţările Baltice şi au trecut la înarmarea celor trei ţări.

Un puternic contingent de arme de mare capacitate a fost trimis deja în Estonia. Patru tancuri M1A2 Abrams, zece vehicule de luptă pentru infanterie de tip Bradley şi trei dispozitive de artilerie autopropulsată Paladin au fost trimise în Estonia, iar acesta este doar începutul.

Partea estoniană a mai solicitat două vehicule blindate de deminare şi tehnică de sprijin, echipament aşteptat în maxim şapte zile în Estonia.

Ministrul Apărării din Letonia a anunţat şi el că ţara sa a achiziţionat un nou lot de rachete cu rază scurtă de acţiune, din cauza ameninţărilor venite din partea Rusiei.

Totuşi, Moscova se plânge şi ea de comportamentul agresiv al NATO şi spune că nu este posibil ca Alianţa Nord-Atlantică “să-şi justifice acţiunile pretextând ameninţări imaginare venite din partea Rusiei”. În ciuda acestui discurs, şefii de la Moscova îi ameninţă pe liderii NATO cu represalii în cazul în care vor mai masa multă infrastructură militară la graniţa Federaţiei Ruse.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version