În această dimineață americană, președintele SUA Donald Trump a anunțat lumea, printr-un tweet, că l-a demis pe șeful diplomației sale, Rex Tillerson, și că l-a înlocuit cu actualul director al CIA, Mike Pompeo.
Iar în locul lui Pompeo ,în fruntea celebrei agenții de informații – CIA – a fost numită o doamnă: “terorista” Gina Haspel, care devine, astfel, prima femeie la conducerea CIA.
Așadar, noua șefă a CIA va furniza informații culese de prin toată lumea fostului șef al CIA, care va orchestra politica externă a Administrației Trump!
Așa se demite un șef de diplomație SUA în Mileniul III
Mobilul lui Trump!
Ce motiv a avut Donald Trump să ia diplomația din mâna lui Rex Tillerson și s-o pună în cea a CIA?
Cică Trump ar vrea să aibă la dispoziție o nouă echipă înainte de negocierile istorice cu Coreea de Nord – a explicat un înalt oficial american.
Trump și Piticul Atomic

Oare?! – zicem noi. Păi dacă Trump vrea o echipă nouă, “liberă de presiuni democratice”, atunci de ce l-a transferat pe șeful CIA, Pompeo, în locul lui Tillerson?

Practic, acum diplomația Administrației Trump este 100% în mâna CIA! Iar dacă punem la socoteală că noa șefă a CIA este o iubitoare a practicilor de tortură și o profesionistă a distrugerii de documente pentru a obstrucționa Justiția, avem o imagine primară a diplomației SUA sub Trump!

Mai mult, CIA este recunoscută ca un serviciu secret antidemocratic! Iată un mic exemplu: pentru a-și atinge anumite scopuri, CIA a făcut import de cocaină pe filiera columbiană, pe care apoi a vândut-o cetățenilor americani de culoare din zona Los Angeles, iar cu sutele de milioane de dolari obținuți, a achiziționat armament greu de pe piața ilegală, pentru a susține o lovitură de stat!

Și, ce să vezi, marile cotidiene americane – Washington Post, New York Times etc. – NU au suflat o vorbă despre ilegala și inumana afacere CIA. Iar ca mușamalizarea să fie totală, șeful de atunci al serviciului secret a scăpat basma curată!

Iar acum ce se întâmplă în fieful CIA? Un director controversat – Pompeo – este numit șeful diplomației SUA, iar pentru a-i acoperi toate urmele ilegalităților sale, este numită șef al CIA exact persoana care a obstrucționat Justiția din funcția de director adjunct al CIA – doamna fan tortură Haspel!
Mike Pompeo – fost șef CIA, actualul șef al diplomației SUA

“În calitate de director al CIA, Mike a meritat elogiile membrilor celor două partide ale noastre. întărind strângerea de informații, modernizând capacitățile noastre ofensive și defensive și țesând legături strânse cu aliații noștri din comunitatea de informații”, a argumentat președintele american Trump!

Mike Pompeo s-a declarat “profund recunoscător”.

La puțin timp după acest anunț, Donald Trump a evocat dezacorduri cu Rex Tillerson, citând în special dosarul nuclear iranian.

“Ne înțelegeam bine, dar aveam dezacorduri”, a spus Trump, de pe peluza Casei Albe, în timp ce pleca spre California. “Când priviți acordul asupra dosarului nuclear iranian: eu consider că e oribil, el credea că e OK”, a mai punctat Trump.

Gina Haspel – prima femeie șef al CIA
Gina Haspel – “terorista” legală!

Gina Haspel, propusă de preşedintele SUA, Donald Trump, pentru funcţia de director general al Agenţiei Centrale de Informaţii (CIA), a fost implicată în cazurile actelor de tortură comise în centrele speciale pentru deţinerea suspecţilor de terorism.

Gina Haspel, în prezent director-adjunct al CIA, a condus scurt timp, în 2002, un centru special al CIA din Thailanda, unde ar fi fost supuşi unor tehnici dure de interogare asimilate torturii teroriştii Abu Zubayadah şi Abd al Rahim al-Nashiri – au declarat foşti şi actuali oficiali americani citaţi de Associated Press, CBS News şi New York Times.

De asemenea, Gina Haspel a fost suspectată că a ordonat distrugerea înregistrărilor video ale audierilor în care era folosită tehnica simulării înecului, situaţie care a blocat ancheta Departamentului american al Justiţiei.

Donald Trump s-a pronunţat în mai multe rânduri în favoarea utilizării tehnicilor dure de interogare a suspecţilor de terorism.
Rex Tillerson – ultimul discurs!
Rex Tillerson după ce a fost concediat de Trump

Rex Tillerson, secretarul de Stat al SUA:

„Statul de drept şi guvernele sunt forme fără fond atunci când sunt luate separat de o societate civilă vibrantă şi de respectul profund pentru anumite adevăruri evidente.

Putem câştiga orice mare luptă geopolitică, dar dacă nu suntem în permanenţă vigilenţi la propriul comportament, oamenii noştri ar avea de pierdut pe termen lung.

Păstrarea idealurilor occidentale depinde de cât de dornici suntem să protejăm adevărurile pe care sunt bazate libertăţile noastre politice şi economice.

Mă voi întoarce în viața privată.”

Rex Tillerson
De aici i s-a tras lui Tillerson

Vă reamintim că luni Secretarul de Stat american Rex Tillerson a acuzat Rusia în urma atacului cu o neurotoxină din Marea Britanie şi a numit Kremlinul „o forţă iresponsabilă şi o sursă de instabilitate în lume”

Tillerson a spus că Statele Unite vor fi „solidare” cu Marea Britanie şi vor coordona răspunsul la atac.

„Nu există niciodată o justificare pentru acest tip de atac, să încerci să ucizi un cetăţean aflat pe teritoriul unui stat suveran şi suntem revoltaţi că Rusia pare să arate din nou un asemenea comportament.

De la Ucraina la Siria şi acum Marea Britanie, Rusia continuă să fie o forţă iresponsabilă şi o sursă de instabilitate în lume, acţionând cu sfidare faţă de suveranitatea altor state şi faţă de vieţile cetăţenilor”, a spus Tillerson.

Rex Tillerson

AFP ne mai anunță că Steve Goldstein, unul dintre cei mai înalți responsabili ai diplomației americane, a fost demis de Trump marti, după ce a comentat în public demiterea șefului sau, secretarul de Stat Rex Tillerson.

“De-abia aștept să mă odihnesc”, a declarat secretarul adjunct de Stat, comentând demiterea sa.

author avatar
Mihai Palsu Jurnalist
Este jurnalist din ‘90. A fost redactorul-sef al Evenimentului Zilei de prânz (Bulina Albastră). Din sept 1994 pana in 2010 a activat la Ziua, iar dupa cativa ani la Puterea a infiitat ziarul online SecundaTV.
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version