Poliția catalană a dat publicității, vineri dimineața, noi informații despre atacul terorist produs joi seara la Barcelona.

O dubă a intrat cu viteză în pietonii de pe Las Ramblas și a făcut prăpăd: 13 persoane au murit și peste 100 au fost rănite, eunele extrem de grav.

Oamenii legii consideră că cel puțin opt oameni au pus la cale atacul terorist și susțin că există indicii care arată că teroriștii voiau să arunce în aer mai multe localuri cu ajutorul unor butelii.

Principalul suspect al atacului terorist este în continuare căutat. Este vorba despre Moussa Oukabir, un tânăr de numai 18 ani de origine marocană.

De altfel, numele lui Oukabir apare alături de cel al fratelui său, Driss Oukabir, și el implicat în atacul terorist, pe lista cetățenilor marocani înregistrați pe lista consulatului marocan de la Girona.

S-a stabilit că victimele atacului terorist provin din 24 de țări diferite și că cea mai tânără persoană care și-a pierdut viața este o fetiță de numai 3 ani. Trei dintre răniți sunt cetățeni români.

De asemenea, poliția catalană a precizat că centurile cu exploziv purtate de cei cinci teroriști împușcați mortal la Cambrils erau false.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version