Presa italiană anunţă că Adriana Vrânceanu, românca dispărută în urma tragediei care a lovit Hotelul Rigopiano, din Farindola, a fost găsită în viaţă vineri la prânz.

1484915405-lapresse-20170120111055-21906832

Hotelul amintit, în care se aflau 28 de persoane, a fost măturat de o avalanşă în noaptea de miercuri spre joi, după ce patru cutremure de peste 5 grade pe scara Richter s-au produs în centrul Italiei.

Seismele au făcut ca o mare cantitate de zăpadă să se deplaseze de pe versanţi şi să să facă prăpăd în cale. Avalanşa a fost atât de puternică încât Hotelul Rigopiano a fost mutat 10 metri din loc şi acoperit cu nămeţi de peste patru metri înălţime.

Forţele de ordine au intervenit cu mare dificultate, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile şi a distrugerilor masive produse de avalanşă.

Giampiero Parete, soţul româncei Adriana Vrânceanu, a scăpat ca prin minune, el deplasându-se până la maşină cu puţin înainte de producerea tragediei.

Bărbatul a reuşit să se refugieze în maşină până la sosirea forţelor de intervenţie, dar a trăit zeci de ore gândindu-se că soţia sa, Adriana Vrânceanu, şi cei doi copii ai lor, Gianfilippo (8 ani) şi Ludovica (6 ani), au rămas sub dărâmături.

În cele din urmă, vineri la prânz, forţele de intervenţie au anunţat că au descoperit opt supravieţuitori care au reuşit să se adăpostească în bucătaria hotelului.

Presa italiană anunţă că printre supravieţuitori se află Adriana Vrânceanu şi cei doi copii ai ei. Au fost găsiţi trei bărbaţi, trei femei şi cei doi copii, iar elicopterele au început să facă o adevărată cursă între zona respectivă şi spitalul din Pescara pentru a transporta victimele tragediei.

Dintre cei opt supravieţuitori găsiţi vineri, şapte au ajuns la spitalul din Pescara, iar Ludovica a fost transportată la L’Aquila pe motiv că se află într-o situaţie mai dificilă.

Până acum s-a confirmat decesul a patru persoane în urma avalanşei din noaptea de miercuri spre joi, dar alte aproximativ 10 persoane sunt în continuare date dispărute.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version