Ieşirea Marii Britanii nu a fost încă parafată de Parlamentul de la Londra, însă unii membri ai Uniunii Europene sunt gata să profite de pe urma Brexitului.

office

Ca de obicei, după ce ne-a luat faţa în problema imigranţilor şi a decis să se protejeze singură, inclusiv prin ridicarea unui gard la graniţa cu României, Ungaria este din nou mai decisă decât noi.

Astfel, patronii firmelor de IT din Marea Britanie se tem că, odată cu ieşirea din Uniunea Europeană, vor avea mari probleme să angajeze forţă de muncă din UE. În aceste condiţii, afaceriştii respectivi sunt gata să-şi mute sediile în alte ţări, ceea ce ar însemna o lovitură economică dură pentru Regat.

Însă Ungaria este pregătită să profite de pe urma acestei situaţii şi să ofere stimulente celor care vor să-şi mute firmele. Ministrul Economiei, Mihaly Varga, a precizat că “ne dorim să ademenim companiile care vor să părăsească Marea Britanie pentru a anula impactul pe care brexitul îl va avea asupra noastră. Pentru că în mod sigur ieşirea britanicilor va lovi bugetul UE şi fondurile de dezvoltare pregătite pentru noi. Nu avem intenţia de a părăsi Uniunea Europeană şi deocamdată nu ne rectificăm bugetul pentru că în mod sigur negocierile dintre UE şi Marea Britanie vor dura cel puţin doi ani”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version