Măsura nepopulară impusă în urmă cu un an de Guvernul Ungariei, de a închide magazinele de retail duminica, pentru a proteja producția autohtonă, a fost anulată, luni, de premierul Viktor Orban.

magazin, supermarket, hipermarket

Este o concesie rară din partea șefului Executivului de la Budapesta, care vrea astfel să evite un potențial referendum pe acest subiect, cerut de partidul ungar de opoziție, Coaliția Democratică (DK, de stânga), transmit agențiile de știri.

Însă ce nu face omul pentru voturi! Alegerile parlamentare sunt prevăzute pentru anul 2018 dar în politică numai mâine nu-i poimâine. Partidul Fidesz, al lui Orban, aflat la putere din 2010, se clasează mult înaintea rivalelor în sondajele de opinie, dar terenul trebuie pregătit.

Astfel, Guvernul a trimis, luni Parlamentului de la Budapesta propunerea de renunțare la măsura închiderii magazinelor de retail duminica, astfel încât, până la sfârșitul săptămânii, sistemul precedent, în care micile magazine și hipermarketurile erau deschise duminica, să poată fi restabilit.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version