Germania a fost lovită, sâmbătă după-amiaza, de un nou atac terorist.

UPDATE, 19.20: 20 de persoane au avut nevoie de spitalizare. Șase dintre victime sunt în stare gravă. Deocamdată, polițiștii nu au ridicat trupul neînsuflețit al atacatorului. Se tem ca duba să nu fie plină cu explozibili astfel că se fac verificări la fața locului.

 

De această dată, atacul s-a produs în vestul orașului Munster, localitate situată la 52 de kilometri de Dortmund și la 63 de kilometri de Gelsenkirchen.

Șoferul unei dube a pătruns într-o zonă pietonală și a făcut prăpăd printre localnicii și vizitatorii care se bucurau de atmosfera Centrului Vechi al orașului nemțesc.

Bilanțul provizoriu indică faptul că cel puțin trei persoane și-au pierdut viața și alte 30 au fost rănite. Atacatorul a fost găsit fără suflare în cabina dubei.

Conform poliției locale, teroristul și-a pus capăt zilelor imediat după ce a produs carnagiul respectiv.

Deocamdată, polițiștii din Munster susțin că pericolul a trecut și că nu mai caută vreun alt suspect. Cu toate acestea, se recomandă localnicilor și nu numai să evite zonele aglomerate.

Deja există specialiști care au făcut conexiunea cu atentatul produs la Berlin, în decembrie 2016. Atunci, un bărbat de origine tunisiană, care nu a primit azil în Germania, a ucis șoferul unui camion și a plonjat cu mastodontul într-o mulțime de pietoni adunată la unul dintre târgurile de Crăciun din oraș. 12 persoane au fost ucise atunci și peste 100 au fost rănite.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version