Un incendiu teribil a izbucnit, marți seara, la un bloc de 24 de etaje din cartierul londonez White City.

UPDATE: Autoritățile londoneze au dat un prim bilanț oficial, iar cifrele sunt cutremurătoare. Cel puțin șase persoane au murit în urma incendiului de la Greenfell Tower, iar 74 au fost rănite, 20 de victime aflându-se în stare critică. Martorii vorbesc despre imagini cutremurătoare, inclusiv despre un bărbat care a ars de viu și un bebeluș aruncat pe geam.

 

Greenfell Tower găzduiește peste 1.000 de persoane, iar marți seara a luat foc, deocamdată nu se știe cu exactitate de la ce. Sute de persoane au reușit să se salveze, unele cu mare dificultate.

Au fost văzuți zeci de oameni făcându-și corzi din lenjeria de bat pentru a putea coborî pe geam. 30 de persoane au primit îngrijiri medicale din cauză că au inhalat fum și au fost transportate la cinci unități medicale aflate în apropiere.

Deocamdată nu au fost anunțate alte victime, dar peste 200 de pompieri continuă să se lupte cu flăcările care au pus stăpânire pe clădire în totalitate.

Din primele informații reiese că focul ar fi izbucnit la etajul al doilea și ar fi cuprins întreaga clădire în mai puțin de 15 minute. Mulți dintre cei evacuați au precizat că au fost treziți de țipete, căldura intensă și mirosul de plastic ars. 

Blocul turn ar fi fost reabilitat anul trecut într-o afacere care a costat în jur de 10 milioane de lire sterline.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version