Un adevărat masacru a fost produs la Istanbul în noaptea de Revelion de un bărbat înarmat deghizat în Moș Crăciun, care a intrat în celebrul club Reina, unde se aflau între 700 și 800 de persoane, și a început să mitralieze mulțimea.

https://www.youtube.com/watch?v=a5ghOBZFcw0

UPDATE ora 8.00: Bilanțul victimelor a ajuns la 39 de morți, dintre care 16 străini, și 69 de răniți, a anunțat, duminică dimineața, ministrul turc de interne, Süleyman Soylu.

“Căutările pentru găsirea teroristului sunt încă în curs. Sper că acesta va fi capturat rapid”, a adăugat oficialul turc.

UPDATE ora 2.55: Martori citați de agenția turcă Dogan spun că atacatorul striga în limba arabă, un indiciu că ar putea fi un membru al reţelei fundamentaliste sunnite Stat Islamic.

UPDATE 2.30: Cel puțin 35 de morți și peste 40 de răniți este bilanțul prezentat de primarul orașului, Vasip Sahin, potrivit agențiilor de știri.

Atacatorul a împușcat mai întâi un ofițer de poliție și un civil, pentru a intra în clubul din cartierul Ortakoy a deschide focul în clădire. Totul s-a întâmplat la ora la ora 1.15 duminică (22.15 GMT sâmbătă).

“Un terorist cu o armă puternică a comis un atac brutal, a deschis focul spre oameni nevinovaţi care sărbătoreau venirea Noului An”, a declarat primarul din Istanbul.

Cel mai probabil, atacul este opera organizaţiei teroriste Stat Islamic sau a insurgenţilor separatişti din cadrul Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK).

În panica teribilă creată, mai mulți oameni au sărit pe geam și s-au aruncat în Bosfor, pentru a scăpa de gloanțele trase de agresorul deghizat în Moș Crăciun. Poliţia a întreprins operaţiuni de salvare din apă.

Sursă foto: România TV
Sursă foto România TV

Inițial, s-a crezut că este vorba despre doi atacatori, dar autoritățile au stabilit ulterior că a fost numai unul.

Atacul asupra emblematicului club de noapte Reina, din partea europeană a Istanbului, a survenit pe fondul mai multor atentate care au zguduit Turcia, potrivit AFP.

Sursă foto: NTV
Sursă foto NTV

Clubul vizat este situat la câteva sute de metri de locul unde avea loc, în timpul celebrarea oficială a Anului Nou, pe malul Bosforului.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version